Zoeken

Marokkanen uitgesloten van Hadj in 2021

15 juni 2021 - 19:00 - Wereld

©

Het Marokkaanse ministerie van Habous en Islamitische Zaken heeft bekend gemaakt dat de Koninklijke Commissie die verantwoordelijk is voor de coördinatie van het bedevaartseizoen 1441, nauwgezet zal bijhouden welke Marokkanen in aanmerking komen om in 2022 de Hadj te mogen verrichten. Wegens een besluit van de Saoedische autoriteiten kunnen Marokkanen dit jaar niet op bedevaart gaan.

De Saoedische autoriteiten hebben het ministerie van Habous en Islamitische Zaken op de hoogte gebracht van de nieuwe beperkingen die er zijn ingevoerd voor de Hadj van dit jaar. Zo is er besloten om dit jaar de bedevaart in Mekka enkel toegankelijk te maken voor moslims die in Saoedi-Arabië wonen.

Lees ook: Coronavaccin verplicht voor wie op bedevaart wil gaan

Deze beperking moet de verspreiding van de verschillende nieuwe varianten van het coronavirus voorkomen. Het Saoedische ministerie van Hadj heeft verklaard dat hiermee opvolging wordt gegeven aan het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en dat de maatregel ook overeenstemt met de voorschriften van de Sharia.

Het ministerie van Habous en Islamitische Zaken heeft laten weten dat de Koninklijke Commissie die is belast met de bedevaart, de rechten van de pelgrims wat betreft loting-procedures en hotelreserveringen die zijn vastgesteld tijdens een vergadering op 23 juni 2020, zal waarborgen. Boekingen en de resultaten van de lotingen blijven geldig tot de Hadj van volgend jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team