Zoeken

Marokkanen op Facebook aangemoedigd tot huwelijk met Syrische vluchtelingen

23 mei 2014 - 20:28 - Gemeenschap

©

Facebook heeft een pagina verwijderd waarin naar echtgenoten wordt gezocht voor Syrische vrouwen die hun land hebben ontvlucht. De kandidaten moeten uit een Arabisch land komen. Ook Marokko staat op het lijstje.

Enkele uren na de sluiting van de eerste pagina verscheen opnieuw een soortgelijke pagina genaamd ’Syrische vluchtelingen voor het huwelijk’. Over de identiteit van de beheerders is niets gekend. In slechts 24 uur werd de pagina ruim 6000 keer geliked.

Op beide pagina’s worden onder meer Marokkanen aangemoedigd om Syrische vluchtelingen te huwen. Ook mannen uit Egypte, Tunesië, Algerije, Saoedi-Arabië, Jordanië, Jemen, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten zijn hartelijk welkom.

De beheerders schrijven dat ze Syrische vrouwen die door de oorlog hun land ontvluchtten willen helpen. De pagina biedt oplossingen om allerlei juridische en geheime huwelijken te sluiten. De identiteit en verblijfplaats van de bruiden worden volgens de initiatiefnemers later bekend gemaakt.

Het religieus aspect van de actie wordt extra benadrukt op de pagina. De beheerders geven onder meer aan dat potentiële echtgenoten door sjeiks zullen worden gecontacteerd. Het moet een geldig islamitisch huwelijk zijn en de echtgenoten moeten financieel gezond zijn.

Vrouwenactivisten reageerden woedend op het initiatief en deden daar melding van bij Facebook. Zij vinden het initiatief beledigend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team