Zoeken

Salaris: goed nieuws voor Marokkanen

8 december 2023 - 13:00 - Economie

©

De Marokkaanse regering heeft via woordvoerder Mustapha Baitas een herziening van de inkomstenbelasting (IR) aangekondigd. Dit initiatief is bedoeld om de inkomens van werknemers en ambtenaren te verhogen.

Deze hervorming, die naar verwachting opgenomen zal worden in de begrotingswet voor 2025, zal in de loop van 2024 worden besproken. Het doel is om de koopkracht van Marokkanen te verbeteren, vooral voor de middenklasse, en om de grens voor belastingvrijstelling te verhogen.

Lees ook: Marokko: dit zijn de salarissen in de overheidssector

Een anonieme bron binnen de overheid heeft aan Hespress uitgelegd dat de regering zich richt op de middenklasse met inkomens tussen de 4500 en 30.000 dirham. De voorgestelde herziening zou kunnen resulteren in een loonsverhoging tot 500 dirham.

Lees ook: Marokko: onzekerheid over salarisverhogingen?

Fouzi Lekjaa, staatssecretaris voor Begroting, benadrukte het commitment van de regering om in gesprek te gaan met de vakbonden over deze kwestie voor het einde van 2023. Het doel is om vóór maart 2024 overeenstemming te bereiken over de herziening van de IR, met als uiteindelijk doel een geleidelijke invoering ervan in de daaropvolgende jaren.

Bladna.nl