Zoeken

Salarisverhoging van 1500 dirham voor Marokkaanse leraren na staking

10 december 2023 - 22:30 - Economie

©

In Rabat is er afgelopen zondag een akkoord bereikt tussen de Marokkaanse regering en de belangrijkste vakbonden om de salarissen van leraren te verhogen.

De overeenkomst, getekend in aanwezigheid van premier Aziz Akhannouch, verschillende ministers en vertegenwoordigers van de invloedrijkste vakbonden van het land, zoals de Marokkaanse Arbeidsunie (UMT) en de Democratische Arbeidsconfederatie (CDT), markeert een belangrijke stap in de verbetering van de arbeidsomstandigheden in het onderwijs.

Lees ook: Schooldirecteur Casablanca emigreert onaangekondigd naar Canada

Volgens minister Chakib Benmoussa van Onderwijs, die de pers op de hoogte bracht van het akkoord, omvat deze overeenkomst een substantiële salarisverhoging van 1500 dirham per maand voor alle werknemers in het onderwijs. Deze verhoging is bedoeld om een aantal lang bestaande problemen in de sector op te lossen en geeft concreet gehoor aan de eisen die leraren en onderwijspersoneel al lang stellen.

Benmoussa benadrukte ook het positieve effect van de overeenkomst op de onderwijsomgeving, wat bijdraagt aan een vreedzame hervatting van de onderwijsactiviteiten. Hij ziet dit akkoord als een cruciale stap om aan de verwachtingen van gezinnen te voldoen en de pedagogische continuïteit voor leerlingen te waarborgen.

Lees ook: Marokkaanse Fatima Zahra is "Beste lerares" ter wereld

De minister verwacht dat deze ontwikkeling een katalysator zal zijn voor de algehele hervorming van het Marokkaanse onderwijssysteem, door alle betrokkenen, inclusief leraren en administratief personeel, te mobiliseren rond dit gemeenschappelijke doel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team