Zoeken

Marokko ontkent terugroeping ambassadeur in Saoedi-Arabië

11 februari 2019 - 16:50 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben op de berichten over de terugroeping van de ambassadeur van Marokko in Saoedi-Arabië gereageerd.

Volgens minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken gaat het om een valse en ongegronde informatie. "Marokko heeft officiële wegen om dergelijke besluiten aan te kondigen.", aldus de bewindsman volgens wie "de Marokkaanse diplomatie haar standpunt altijd alleen heeft uitgedrukt en niet via een Amerikaans persbureau, zoals hier het geval zou zijn".

Mustapha Mansouri, ambassadeur van Marokko in Riyad, bevestigde aan Le360 dat hij in Marokko was teruggeroepen voor een consultatie. Volgens hem is dat iets "heel normaal in de diplomatieke betrekkingen tussen staten".

Volgens berichten in de media werd ook de ambassadeur van Marokko in de Verenigde Arabische Emiraten teruggeroepen. Al Jazeera stelt van plaatselijke bronnen te hebben vernomen dat Mohamed Ait Ouali momenteel in Rabat is "vanwege de spanningen in de betrekkingen tussen Marokko en Saoedi-Arabië". Andere bronnen melden dat de diplomaat in Marokko is om enkele administratieve zaken te regelen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team