Zoeken

Koning Mohammed VI veroordeelt terroristische aanslag Saoedi-Arabië

18 september 2019 - 10:50 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft de aanslag van afgelopen zaterdag op twee olie-installaties in Saoedi-Arabië ferm veroordeeld. Meerdere andere staatshoofden betuigden in de afgelopen dagen ook hun steun aan het koninkrijk.

In een bericht aan Koning Salman herinnert Koning Mohammed VI aan de volledige steun van Marokko aan Saoedi-Arabië. De monarch veroordeelt de aanslagen en alle andere bedreigingen bedoeld om de territoriale integriteit en interne veiligheid van het broederland in gevaar te brengen.

Mohammed VI spreekt in zijn bericht ook over de broederschap tussen de twee landen en benadrukt zijn wil om samen met Saoedi-Arabië voor de vrede te ijveren, daar de stabiliteit in Saoedi-Arabië heel belangrijk is voor de stabiliteit in Marokko.

Abqaiq, een van de grootste olie-installaties van Saoedi-Arabië, werd zaterdag met drones aangevallen. Op hetzelfde moment werd een andere olie-installatie in Al Khurais ook getroffen door een ontploffing. Door de aanvallen is de productie van olie in het koninkrijk meer dan gehalveerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team