Zoeken

Fayçal Laraichi, ambassadeur van Marokko in de VS?

15 juli 2011 - 11:00 - Marokko

©

Fayçal Laraichi staat op het punt af te treden als CEO van de Nationale Vereniging van Radio en Televisie (SNRT), waar hij al 11 jaar werkt. De man zou mogelijk tot nieuwe ambassadeur van Marokko in de Verenigde Staten worden benoemd.

Volgens het Marokkaans dagblad Akhbar Al Yaoum, zijn er meerdere benoemingen van diplomaten in verschillende landen over de wereld gepland, waaronder die van Fayçal Laraïchi die Aziz Mekouar zou vervangen in Washington. Deze laatste zou dan ambassadeur van Marokko in Duitsland worden.

Youssef Amrani, huidige secretaris-generaal van de Unie voor het Middellandse Zeegebied (UPM), is inmiddels ook vervangen in zijn functie als secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken door Nasser Bourita.

Verschillende andere benoemingen zouden zowel het ministerie van Buitenlandse Zaken als het diplomatieke Marokkaanse korps betreffen.

Enkel de identiteit van de toekomstige ambassadeur van Marokko in Saudi-Arabië, een positie die al twee jaar vacant is en voor dewelke Fouad Ali El Himma reeds werd benaderd, blijft onbekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team