Zoeken

Saoedische koning "zuinig" in Marokko

5 september 2012 - 20:11 - Gemeenschap

©

Koning Abdullah van Saoedi-Arabië zou geen hartaanval hebben gehad en bevindt zich nog steeds in zijn paleis in Casablanca, volgens Mohamed Bin Abderahmane Al-Bichr, Saoedische ambassadeur in Rabat.

Wel wordt het verblijf van de Saoedische Koning in Marokko, gekenmerkt door ongewone bezuinigingsmaatregelen. Zo zou Koning Abdullah "maar" 48 luxe auto’s hebben gehuurd, tegen 280 à 300 tijdens zijn eerdere bezoeken aan Marokko.

De beslissing wordt niet gewaardeerd door autohuurders die gewoonlijk veel verdienen aan de bezoeken van Koning Abdullah meldt bladi.net. Ook opmerkelijk is de totale afwezigheid van uiterlijke tekenen van rijkdom, kenmerkend van de vorige bezoeken van de Saoedische koning.

In 2011 bijvoorbeeld had de Koning Abdallah het volledige Mazagan Beach Resort gehuurd, en een paar miljoen dirham uitgedeeld aan de werknemers van het resort en zijn Marokkaanse veiligheidsagenten.

Koning Abdullah, zichtbaar vermoeid door zijn reis naar Marokko, is ditmaal ook begeleid door artsen en verpleegkundigen, en een medische wagen met ultramoderne faciliteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team