Zoeken

Ryad riskeert amputatie door verkeerd behandelde beenbreuk

12 januari 2023 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De 15-jarige Ryad, die op de spoedafdeling van de polikliniek van Reims-Bezannes in Frankrijk niet de juiste behandeling kreeg na een beenbreuk, dreigt geamputeerd te worden. Zijn moeder is in shock.

Ryad liep een dubbele breuk in zijn linkerbeen op. Hij werd opgenomen in de polikliniek van Reims-Bezannes, maar kreeg "slechts een tijdelijke gips en pijnstillers". Zijn moeder Nadia vertelde aan BFMTV dat de artsen haar jongen hadden gevraagd nuchter te blijven omdat er voor de volgende dag een operatie gepland stond. "Maar de volgende ochtend kwam er geen telefoontje, niets! [...] Ik bel ze terug en ze vertellen me dat er niemand is met die naam en dat er geen operatie is gepland," vervolgde de moeder.

Lees ook: Spanje: Marokkaanse vrouw in coma na Braziliaanse billift (video)

De toestand van Ryad verslechterde en zij bracht hem naar het universitair ziekenhuis in Reims, waar "de artsen de ernst van de situatie inzagen. Ze openden het gips en zagen huid die drie dagen lang doorweekt was geweest: blaren, pus, bloed," meldt de moeder van de jongen. "De breuk is geïnfecteerd geraakt onder het gips en er is nu kans op amputatie". Dit schokt Nadia, die luidkeels haar onbegrip uitspreekt. Volgens de artsen is de toestand van de jongen momenteel stabiel. Nadia wacht nog steeds op een reactie van de polikliniek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team