Zoeken

Russische tennisser geschorst na dopingincident in Marokko

6 januari 2024 - 11:48 - Sport

©

De Russische tennisser Vladislav Ivanov is voor een periode van vier jaar geschorst na een dopingovertreding tijdens een toernooi in Casablanca, Marokko, in september 2022.

Dit werd bekendgemaakt door de Internationale Tennis Integriteitsagentschap (ITIA). Ivanov weigerde tijdens het M15 toernooi een urinemonster af te geven en verliet de locatie, een actie die hem een schorsing opleverde onder artikel 2.3 van het Tennis Anti-Doping Programma (TADP), wat staat voor het weigeren van het verstrekken van een monster.

Lees ook: Ottman Azaitar 26 keer getest op doping

De CEO van ITIA, Karen Moorhouse, benadrukte het zeldzame karakter van zo’n weigering en de ernstige gevolgen die het met zich meebrengt. Ze benadrukte het belang van de naleving van de dopingregels voor de integriteit van de sport.

Lees ook: Alistair Overeem verliest zege op Badr Hari door doping

Moorhouse drukte spelers op het hart om altijd hun monsters zo snel mogelijk af te geven, zorgvuldig te luisteren naar de instructies van de dopingcontroleurs en begeleid te worden vanaf het moment van de kennisgeving tot aan het monsternameproces. Ze erkende dat het dopingtestproces als ongemakkelijk kan worden ervaren, maar benadrukte dat het een cruciale rol speelt in het handhaven van een schone sport.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team