Zoeken

Royal Air Maroc weigert de toegang aan een gehandicapte

25 september 2011 - 16:00 - Gemeenschap

©

Royal Air Maroc (RAM) heeft geweigerd om een gehandicapt meisje van 21 op een vlucht tussen Casablanca en Parijs toe te laten. De kapitein zou aan de vader van de jonge vrouw hebben gezegd dat hij 160 mensen aan boord had en geen gehandicapten op zijn vlucht wilde.

De jonge Frans-Marokkaanse vergezeld door haar vader, 70, moest naar Parijs vliegen om zich daarna in Etampes te begeven waar ze met haar familie woont. Na bijna vier uur wachten op de luchthaven van Casablanca mochten ze op een ander toestel stappen.

Eenmaal terug in Frankrijk heeft de vader, Abdelkader Sifer, een klacht ingediend tegen Royal Air Maroc bij de politie van Etampes. Daar legde hij uit dat de kapitein van de vlucht AT 770 naar Parijs, zijn dochter aan boord had geweigerd voor veiligheidsredenen!

De vader van het meisje vertelde de politie ook dat ze hun tickets op 21 april hadden geboekt en dat de vliegmaatschappij op de hoogte was van het handicap van Siham, wat werd bevestigd door het reisbureau die ook uitleg heeft gevraagd aan RAM.

Royal Air Maroc verdedigt zich door het feit dat "het besluit om de jonge vrouw niet aan boord te laten werd genomen op basis van de burgerluchtvaart procedures volgens dewelke het vervoeren van passagiers wier gedrag invloed kan hebben op de vrede aan boord, de veiligheid of het comfort van de passagieren moet worden vermeden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team