Zoeken

Royal Air Maroc bevestigt probleem op vlucht Parijs-Casablanca van 24 augustus

12 september 2014 - 20:34 - Gemeenschap

©

Royal Air Maroc heeft vandaag gereageerd op de publicatie van een artikel door Bladna.nl over een incident aan boord van een vlucht tussen Casablanca en Parijs op 24 augustus.

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij vindt de informatie vervalst en schrijft dat in tegenstelling tot wat er over het toestel werd gezegd, de Boeing 737-800 nieuwe generatie in perfecte staat is en nieuw werd gekocht in 2009.

Het toestel vloog boven de zuid-Franse stad Biarritz toen een plotseling verlies van de cabinedruk zich voordeed door een lek in een ventiel. De piloot besloot daarop het toestel met spoed naar een lagere hoogte te brengen (van 38.000 naar 10.000 voet!), om de passagiers van zuurstof te voorzien, aldus de vliegmaatschappij.

Vlucht Royal Air Maroc van 24 augustus

Royal Air Maroc geeft ook aan dat de kapitein de passagiers van de decompressie op de hoogte heeft gebracht, zodat zij de veiligheidsvoorschriften zouden volgen. Deze instructies werden volgens door ons opgevangen getuigenissen echter niet getoond aan het begin van de vlucht.

Over de brandgeur schrijft de vliegmaatschappij dat het een normaal gevolg is van de chemische reactie wanneer zuurstofmaskers naar beneden komen.

Tot slot reageert Royal Air Maroc verbaasd op de late berichten over het incident en vernieuwt haar vertrouwen in het vliegend personeel dat de situatie "met professionalisme behandelde".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team