Zoeken

Royal Air Maroc krijgt kritiek na overlijden hond op vlucht

26 augustus 2016 - 19:10 - Marokko

©

In Marokko is er enige ophef ontstaan na het overlijden van een hond in de bagageruimte van een toestel van Royal Air Maroc. De eigenaar vloog van Parijs naar Dakar met een stop in Casablanca.

Toen de eigenaar, Emilien S., in Casablanca naar zijn hond vroeg kreeg hij eerst te horen dat het dier onmiddellijk naar Dakar zou worden gebracht en dat hij hem daar zou terugvinden. Enige tijd later gaf het personeel van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij toe dat het dier tijdens de vlucht was gestorven.

De eigenaar vroeg vervolgens een attest van overlijden, wat de medewerkers van Royal Air Maroc hem niet konden geven omdat « de kantoren ’s nachts gesloten zijn ». Hij kreeg in plaats daarvan een bewijsje van bagageverlies…

Royal Air Maroc heeft door de polemiek rond de zaak besloten op Facebook te reageren. De groep legt uit dat het dode dier door de sanitaire autoriteiten op de luchthaven was verbrand. Ook stelt de vliegmaatschappij dat onderzoeken hebben aangetoond dat « kortschedelige honden en katten » gemakkelijker cardiopulmonale problemen opliepen in vliegtuigen. De groep weigert daarom het vervoer van deze dieren op vluchten naar de Verenigde Staten en Canada. Voor kortere bestemmingen accepteert RAM dat dat wel maar is de « eigenaar de enige verantwoordelijke ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team