Zoeken

Nacer Chadli stopt bij Belgisch elftal

15 mei 2023 - 22:22 - Sport

©

Nacer Chadli heeft besloten om een einde te maken aan zijn carrière als Belgische international. De 33-jarige speler van Marokkaanse afkomst bevestigde zijn beslissing aan Belgische media.

Nacer Chadli is de vijfde speler op korte tijd als Rode Duivel stopt. "Voor mij is het sowieso voorbij", zegt hij. "Ik moet de bladzijde omslaan." De vleugelaanvaller scoorde 8 doelpunten in 66 interlands met de Rode Duivels en kwam voor het laatst in actie met het Belgisch elftal in juli 2021, in de kwartfinale van het EK tegen Italië.

Lees ook: Rode Duivel Nacer Chadli is getrouwd en heeft twee dochters

Het vertrek van Chadli volgt onder meer op dat van zijn jeugdvriend Axel Witsel. "Ja, het is best symbolisch om samen met Axel af te zwaaien", zegt Chadli. "Ik ken hem sinds mijn achtste, we speelden samen bij de jeugd van Standard en toen al was het onze droom om Rode Duivel te worden. Maar nu moet ik de pagina omslaan. Ik ken hem sinds mijn achtste, we speelden samen bij de jeugd van Standard en toen al was het onze droom om Rode Duivel te worden."

Lees ook: Nacer Chadli investeert een miljoen euro in zijn oude club

"Het is een mooie periode geweest voor ons allemaal, maar de nieuwe generatie is er. Ik zal hun prestaties op de voet volgen. Ik hoop dat ze het beter doen dan wij. Mijn afscheid is officieel, ik moet het alleen nog communiceren op het internet", aldus Chadli die terugkijkt op een mooie periode. "Ik heb veel van mijn tijd gegeven voor België en ik heb ervan genoten om voor mijn land te spelen met ploegmaats die vrienden zijn geworden. We hebben mooie momenten beleefd."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team