Zoeken

Nacer Chadli investeert een miljoen euro in zijn oude club

1 december 2020 - 09:00 - Sport

©

De in Marokko geboren Belgische international Nacer Chadli heeft een miljoen euro geïnvesteerd in het vastgoedfonds van zijn oude club Standard Luik.

Na vijf wedstrijden te hebben gespeeld in 16 dagen tijd, waaronder twee interlandwedstrijden met de Rode Duivels, had de aanvallende middenvelder van de Turkse club Istanbul Başakşehir niet op een betere rentree kunnen hopen, meldt La Dernière heure. Chadli kon enkele maanden niet in actie komen vanwege het coronavirus.

Zijn rentree op de voetbalvelden betekent voor de 31-jarige Chadli ook een terugkeer naar de Champions League na twee jaar van afwezigheid. Naar eigen zeggen heeft hij zich makkelijk aan kunnen passen aan de speelstijl van de club uit Istanbul.

"Elke drie dagen een wedstrijd spelen is wel pittig. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn om het allemaal bij te kunnen houden, maar het gaat goed. Ik was ook hongerig om weer te spelen. Toen ik aankwam, had ik een beetje pijn in mijn dijbeen, maar ik wilde echt weer spelen", zo vertelt de linksbuiten van de Turkse club.

Met de investering in zijn oude club is hij ook toegetreden tot het bestuur van het vastgoedfonds van Standard Luik. Nacer Chadli werd door zijn collega en goed vriend Axel Witsel geattendeerd op het bestaan van het project. Na een jaar bedenktijd besloot hij een miljoen euro te investeren. "Ik ben 31 en ik moet ook aan de toekomst denken. Een voetballer verdient veel geld, maar dat houdt op een gegeven moment ook op. Je moet flexibel zijn om in leven te blijven. Het doel is om mijzelf wat financiële zekerheid te geven, maar ook om de club waar ik ben opgeleid te helpen", legt hij uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team