Zoeken

Romcom Marokkaanse Bruiloft is een feest om naar te kijken

3 juni 2022 - 10:20 - Cultuur

©

De nieuwe film van regisseur Johan Nijenhuis gaat over een Marokkaanse bruiloft. Volgens Mina El Hannaoui, die de film mee regisseerde, moest deze film er absoluut komen omdat het hoog tijd is voor een positief geluid over Marokkanen op het witte doek. Metro schreef een filmrecensie over ’Marokkaanse Bruiloft’.

Volgens het blad is de romantische komedie al een bezoek waard vanwege de feestelijke beelden en prachtige jurken. Maar ’Marokkaanse Bruiloft’ is natuurlijk meer dan dat. Het verhaal draait om Yasmine, gespeeld door Soumaya Ahouaoui die dit jaar ook in de hoofdrol van de - eveneens Marokkaans-Nederlandse - serie Zina te zien was. Ze wil strafrechtadvocaat worden en werkt keihard om haar droom te bereiken, maar haar omgeving maakt zich eigenlijke alleen maar zorgen om haar status van vrijgezel.

Lees ook: Acteurs van ’Marokkaanse Bruiloft’ op filmfestival Cannes

Naast haar studies wil Yasmine wel een alles-erop-en-eraan-Marokkaanse bruiloft. Ze geeft zichzelf een half jaar om een keuze te maken tussen twee leuke mannen die op haar pad komen. Automonteur Samir (Walid Benmbarek) en arts Ibrahim (Nabil Aoulad Ayad). Het lijkt er op dat de laatste het meest kans maakt, maar Ibrahim blijkt een verrassende karaktereigenschap te hebben.

Lees ook: Filmcrew van ’Marokkaanse bruiloft’ vertelt over unieke diaspora-ervaring

Bij Metro konden ze wel lachen met Marokkaanse Bruiloft maar er zitten ook momenten in waar je kriebels van krijgt, zoals de tante die stelt ’dat je over datum raakt als je als vrouw gaat studeren’ en mannen die in een rij staan met een cadeau en een goed woordje bij de ouders van Yasmine om haar hand te vragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team