Zoeken

Robert De Niro verklaart liefde aan Marokko

27 mei 2023 - 22:00 - Cultuur

©

De Amerikaanse acteur Robert De Niro wil films opnemen in Marrakech en Marokko, een stad en "een geweldig land" waar hij verliefd op is geworden.

"Ik weet niet wanneer en hoe deze droom werkelijkheid zal worden, maar het kan gebeuren", aldus Robert De Niro in een interview met M24 tijdens de openingsceremonie van zijn hotel, het Nobu Hotel, in Marrakech.

Lees ook: Robert De Niro opent deze week zijn hotel in Marrakech

De Amerikaanse acteur uitte zijn trots en vreugde over het openen van een hotel in de rode stad, een project dat hij samen met zijn mede-eigenaren, de internationaal gerenommeerde Japanse chef Nobu Matsuhisa en de Amerikaanse regisseur Meir Tepper, heeft waargemaakt. "Ik ben blij dat we hier zijn", verklaarde hij.

De 79-jarige Hollywood-ster beschouwt Marokko als een gastvrij land voor de internationale filmindustrie. "Verschillende van mijn vrienden hebben hun films in Marokko opgenomen. Het is een geweldig land dat ik in de loop der jaren heb leren kennen en waar ik nog meer van wil ontdekken", aldus Robert De Niro toe, die Marokko voor het laatst in 2018 bezocht.

Lees ook: In beeld: hotel Robert de Niro in Marrakech

De acteur nam deel aan het Internationaal Filmfestival van Marrakech en ontving de Golden Star voor zijn uitzonderlijke carrière. Hij heeft ook verschillende andere onderscheidingen ontvangen, zoals de Cecil B. DeMille Award, de Kennedy Center Honors in 2019 en de Presidential Medal of Freedom die hij in 2016 van Barack Obama kreeg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team