Zoeken

Riffijnse separatisten proberen Marokkaanse vlag van ambassade in Berlijn te verwijderen

28 april 2021 - 10:00 - Wereld

©

Twee Riffijnse separatisten hebben op zaterdag 24 april geprobeerd de Marokkaanse vlag te schenden bij de Marokkaanse ambassade in Berlijn alvorens weggejaagd te worden. De aanslag vond plaats op de dag dat Nasser Zefzafi, leider van de Hirak-beweging in de Rif, besloot om af te treden.

Met behulp van een ladder zijn twee personen, die zaterdagmiddag in een in België ingeschreven Duitse luxewagen ter plaatse kwamen, verschillende meters hoog geklommen om de Marokkaanse vlag die boven de Marokkaanse ambassade in Berlijn wapperde te verwijderen. Een beveiliger weerhield hen van het schenden van de vlag, waarna de separatisten op de vlucht sloegen.

De twee zetten een live op Facebook om de feiten te documenteren. Het is niet de eerste keer dat de Marokkaanse vlag wordt geschonden in de diplomatieke en consulaire vertegenwoordigingen van het koninkrijk. Naar verluidt zouden er in een aantal Europese steden soortgelijke misdrijven zijn gepleegd.

In 2020 heeft het Duitse parlement een wet aangenomen die de ontheiliging van vlaggen in het openbaar strafbaar stelt. Wie een Duitse of buitenlandse vlag verbrandt, ook de Marokkaanse, riskeert tot drie jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team