Zoeken

Rif opgeschud door nieuwe protesten

6 november 2013 - 19:42 - Marokko

©

Op zondag ontstonden er felle rellen in Bni Bouayach en Targuist, regio Al Hoceima, in het noorden van Marokko. De regering vreest dat de rellen zich zullen uitbreiden naar de hele Rif-regio.

In Bni Bouayach werd een herdenkingsmars voor Kamal Hussaini zondag met geweld verspreid door de politie. Kamal Hussaini was in 2011 doodgestoken onder nog steeds onbekende omstandigheden.

Dezelfde dag verzamelden ook bewoners van Targuist zich op straat, ondanks een verbod van de gemeentevoorzitter en de aanwezigheid van honderden politieagenten.

In Ketama worden er in de komende dagen demonstraties verwacht. Jongeren, aangemoedigd door de acties in Targuist en Bni Bouayach, roepen via internet op tot massale protestacties tegen de isolatie van hun stadje en de drugshandel die er heerst.

Onder druk gezet door de bijna dagelijkse protestacties in de regio, tracht de Wali van Al Hoceima een aantal projecten af te werken om de levensomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren. Daarbij behoren wegenwerken, de bouw van een ziekenhuis en meer medisch personeel, alsook de uitvoering van projecten die in 2007 door Koning Mohammed VI waren bevolen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team