Zoeken

Restaurants Marrakech: 5000 dirham voor diner

17 augustus 2019 - 13:20 - Marokko

©

De autoriteiten van Marrakech hebben de licentie ingetrokken van twee restaurants in de stad nadat via sociale media bekend werd dat beide instellingen tot 5000 dirham per maaltijd aanrekenden.

Een commissie van de Wilaya deed onderzoek naar de zaak en ontdekte dat de twee restaurants op het bekende Djemaa El Fna plein wel degelijk duizenden dirhams aan toeristen vroegen voor simpele maaltijden.

Volgens Al Akhbar oordeelde de commissie dat beide restaurants met dergelijke oneerlijke handelingen een gevaar vormden voor het toerisme en het imago van Marrakech schonden.

De commissie deed onderzoek naar meerdere andere restaurants en straatventers op het plein en trof een serie maatregelen tegen overtreders.

Ook vermeldenswaardig is dat een zeventigtal fastfoodrestaurants een waarschuwing hebben gekregen vanwege de niet naleving van de hygiënische normen, het behoud van voedingsmiddelen en het bezetten van de openbare ruimte zonder toestemming.

Het onderzoek werd gestart nadat een groep van veertien toeristen uit Bulgarije begin juni een rekening kregen van 5000 dirham na een maaltijd in een restaurant op het Djemaa El Fna plein. De ontevreden bezoekers hadden verontwaardigd gereageerd en hun verhaal op internet gedeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team