Zoeken

Wie trekt voordeel uit Marokkaanse hasj? (video)

27 april 2019 - 17:00 - Gemeenschap

©

De Arabische versie van BBC heeft een reportage van 50 minuten uitgezonden over de productie van cannabis, het vervoer en de legale en illegale verkoop ervan.

Journalisten van de Britse zender ondervroegen meerdere mensen, waaronder activisten, landbouwers, politiemensen maar ook eigenaars van coffeeshops in Nederland.

Deze laatsten stellen nauwe contacten te hebben met cannabisboeren in Marokko. Cannabis invoeren in Nederland is verboden, het gebruik ervan is daarentegen wel toegestaan. Volgens de reportage profiteren ruim 1 miljoen mensen van de cannabisteelt.

Abdelhak Khiame, baas van de Marokkaanse politiedienst BCIJ, werd ook door de zender ondervraagd. Hij vertelde dat de Marokkaanse autoriteiten het merendeel van de smokkel van hasj naar Europa tegenhouden. Maar de organisaties in het buitenland die drugs smokkelen zijn volgens hem "heel goed georganiseerd".

Er wordt ook onder meer gesproken over genetisch gemodificeerde cannabis en het feit dat Europese burgers veel meer betrokken zijn bij de productie van cannabis dan men denkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team