Zoeken

Sara Netanyahu prijst Marokkaanse cannabis

21 augustus 2019 - 20:40 - Wereld

©

In een video van negen minuten spreekt de vrouw van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu over het medisch gebruik van cannabis. Het filmpje werd op de Facebookpagina "We love Mrs Sara Netanyahu" gepubliceerd en ging onmiddellijk viraal.

Samen met Tal Gilboa, een veganistische dierenrechtenactiviste die onlangs tot Benyamin Netanyahu’s adviseur voor dierenzaken werd benoemd, bereidt Sara Netanyahu in het filmpje vegetarische gehaktballen op zijn Marokkaans.

Op de vraag "Wat denk je van cannabis", antwoordde Sara Netanyahu dat "cannabis iets heel belangrijk is voor zieke mensen, voor mensen die lijden". Volgens haar zijn er "echt mensen die cannabis nodig hebben.". Het medisch gebruik van cannabis is "een zege". Tijdens het kookprogramma vertelde Sara Netanyahu ook dat haar man dol was op spicy food.

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat cannabis pijn, spierkrampen en misselijkheid helpt verminderen. Het gebruik ervan kan dus helpen om de pijn van zieke patiënten te verlichten. Toch blijft het medisch gebruik van cannabis in de meeste landen verboden. In Israël werd de wet op het gebruik van cannabis voor medische doeleinden kortgeleden aangepast.

Marokko is al jaren de grootse producent van hasj in de wereld met een jaarlijkse productie van 38.000 ton volgens een rapport van de Verenigde Naties. Het koninkrijk levert 70 procent van de hasj die in Europa wordt verbruikt. De legalisering van cannabis zou een economische meevaller zijn en miljarden opbrengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team