Zoeken

Renault investeert 10 miljard dirham in Marokko (foto’s)

9 april 2016 - 09:35 - Economie

©

Automaker Renault gaat een nieuw project van 10 miljard dirham ontwikkelen in Marokko, wat 50.000 banen met zich zal mee brengen.

De Franse autogigant gaat in Marokko zijn bevoorradingsplatform voor de hele wereld installeren. Dat liet minister Moulay Hafid Elalamy van Industrie en Handel weten tijdens de presentatie van het project "Renault Ecosysteem" aan Koning Mohammed VI in zijn paleis in Rabat.

Het nieuw platform zal jaarlijks een omzet van 20 miljard dirham genereren. De aankopen door Renault van onderdelen in Marokko zullen worden verdrievoudigd. De bewindsman verwacht dat het nieuw project meerdere onderdelenfabrikanten naar het koninkrijk zal aantrekken.

Bernard Cambier, verantwoordelijke voor Renault in de regio Noord-Afrika Midden-Oosten en India heeft tijdens de presentatieceremonie de inzet van Marokko voor de opleiding van gekwalificeerd personeel en de oprichting van opleidingscentra voor de auto-sector geprezen.

"Deze sterke punten maken van Marokko één van de landen die de meeste vooruitgang op het gebied van de industriële productie en kwaliteit hebben geboekt. De kwaliteit van het product ’Made In Morocco’ wordt door onze groep erkend. Een van de uitdagingen van het ’Renault Ecosysteem’ is de ontwikkeling van de sector voort te zetten en te streven naar excellentie "

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team