Zoeken

Rellen na zelfmoordpoging in Marokko

28 maart 2014 - 18:17 - Marokko

©

Woensdag werden 13 mensen gearresteerd na rellen tussen de politie en inwoners van Tifelt, nabij Rabat. Oorzaak van het geweld is de zelfmoordpoging van een telefoonverkoper.

De jongeman deed een poging tot zelfdoding nadat hij door een agent was mishandeld op een politiekantoor, in het bijzijn van zijn vrouw.

Volgens Atika Daïf van het mensenrechtenorganisatie AMDH, dreigde de man zelfmoord te plegen als hij geen gesprek mocht hebben met de procureur des Konings. Hij klom op een zes meter hoge mast van het politiekantoor.

Als gauw vormde zich een grote menigte voor het politiebureau. Toen de politie de menigte met geweld uiteen wilde drijven braken gevechten uit.

Een politieverantwoordelijke uit Tifelt vertelde aan AFP dat de politie met stenen was bekogeld en dat vier agenten gewond waren geraakt. Winkels en bankagentschap werden vernield.

De telefoonverkoper raakte ook ernstig gewond aan de schouders en heupen toen hij van de mast viel. Hij wordt er door de politie van verdacht gestolen telefoons te verkopen. Zelf zou hij een klacht hebben ingediend tegen de agent die hem mishandelde. Ook beschuldigt hij de agent ervan hem nog 1500 dirham te moeten betalen voor een telefoon.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team