Zoeken

Marokko: lockdown zorgt voor spanningen binnen gezinnen

30 juli 2020 - 14:35 - Marokko

©

Ruim 25 procent Marokkanen hebben minstens één keer ruzie gehad met de mensen met wie ze tijdens de sanitaire noodtoestand thuis opgesloten zaten.

Volgens een nieuw onderzoek van de Hoge planning commissie (HCP) hebben 34 procent Marokkanen ruzie gehad met hun partner, 60 procent met een ander lid van het gezin en 6 procent met zowel de partner als een ander gezinslid.

Daarnaast hadden 11 procent Marokkanen problemen met de buren en waren er voor 18 procent meer huishoudelijke taken te verrichten.

Ook wetenswaardig is dat 73,4 procent vrouwen die tijdens de lockdown zijn blijven werken, geen moeilijkheden ervoeren om hun professionele activiteiten en huishoudelijke taken te verrichten. Voor 18 procent verliep dat moeilijk en voor 8,7 procent heel moeilijk.

De HCP meldt tevens dat 74,7 procent vrouwen die na de lockdown terug moesten gaan werken geen speciale maatregelen hebben getroffen om hun taken te verlichten, 13,1 procent wilde deeltijds aan de slag, 6 procent was van plan om hulp te vragen aan familie of vrienden voor de kinderen en 3,1 procent wilden een hulp aanwerven.

Het onderzoek werd van 15 tot 24 juni verricht op een steekproef van 2169 Marokkaanse huishoudens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team