Zoeken

Regering Marokko: eten tijdens Ramadan blijft strafbaar

2 juli 2015 - 20:00 - Marokko

©

Minister Mustapha Ramid van Justitie is duidelijk. In het openbaar eten tijdens de Ramadan zak strafbaar blijven. Marokkanen zijn volgens hem nog niet klaar voor een verandering.

In een interview met l’Economiste verklaarde de bewindsman dat Marokkanen de decriminalisering niet zullen accepteren. "Wie het vasten in het openbaar wil verbreken zou dat op de Avenue Mohammed VI in Rabat moeten doen. We zullen dan wel zien wat er zal gebeuren. De meerderheid kan niet toegeven aan de eisen van een minderheid in naam van de vooruitgang ". Ook zijn er volgens Ramid helemaal geen onderhandelingen aan de gang over deze kwestie.

Ramid, ondervraagd over seksuele vrijheid, verklaarde tevens dat hij zou aftreden als seksuele relaties buiten het huwelijk zouden worden toegestaan. "Ik ga de wetten over seksuele relaties buiten het huwelijk niet veranderen. Worden ze toegestaan, dan neem ik ontslag."

"We gaan ook niet zomaar huizen binnenlopen waar koppels wonen. Zolang de buren niet klagen omdat een ongehuwd koppel hen stoort, zullen ze nooit worden vervolgd", voegde de minister er nog aan toe om duidelijk te maken dat mensen thuis mogen doen wat ze willen.

In Marokko veroordeelt artikel 222 van het Wetboek van Strafrecht ieder die als moslim gekend is en het vasten verbreekt in de openbare ruimte tijdens de Ramadan met een gevangenisstraf van één tot zes maanden en een boete van 12 tot 120 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team