Zoeken

Marokkaanse minister verrast met uitspraken over homoseksualiteit

13 november 2015 - 13:30 - Marokko

©

Minister Lahcen Haddad van Toerisme verklaarde op televisiezender CNN Arabic dat hij voor de decriminalisering van homoseksualiteit en relaties buiten het huwelijk was.

Haddad antwoordde op een vraag over homoseksualiteit dat deze niet moet worden gestraft wanneer het over instemmende volwassenen gaat. Relaties buiten het huwelijk zijn voor Haddad tevens een kwestie van individuele vrijheden en mogen als gevolg ook niet worden gestraft.

Over het eten tijdens de Ramadan heeft de minister ook een heel ander mening dan het merendeel van de regering. Volgens hem moet het mogelijk zijn om tijdens de Ramadan in het openbaar te eten zonder een gevangenisstraf te riskeren.

Donderdag kwam de bewindsman echter terug op zijn uitspraken. Hij liet in een verklaring weten dat zijn partij, de Volksbeweging (MP), "geen standpunt heeft ingenomen over de kwestie", en dat momenteel ook niet van plan is. Hij herinnert er tevens aan dat zijn partij voor vrijheid pleit "in overeenstemming met de tradities en waarden" van de Marokkaanse samenleving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team