Zoeken

Hacker lekt gegevens van twee miljoen Marokkanen

9 september 2021 - 10:40 - Marokko

©

Een hacker heeft de persoonlijke gegevens van meer dan twee miljoen Marokkanen online gezet. De gegevens bevatten ook informatie over de Mohammed V-universiteit in Rabat.

Identiteit, beroep, e-mail adres, enz. Een hacker heeft de persoonlijke gegevens van meer dan 2 miljoen Marokkanen vrijgegeven. "In de nacht van vrijdag 3 september 2021 heeft een zwarte hoed (een kwaadwillende hacker) die trots de naam draagt van de stichter van het nazisme, Adolf Hitler, 2.064.201 accounts van mannen en vrouwen uit Marokko geüpload naar drie gratis cloudruimtes die beschikbaar zijn op het web", schrijft cyberbeveiligingspecialist Damien Bancal.

Lees ook: Marokkaanse bedrijven getroffen door cybercriminelen

Bancal, de auteur van het artikel, is tevens de oprichter van Zataz, een Franse website die gespecialiseerd is in informatie met betrekking tot computercriminaliteit "De hacker haalde de informatie uit het LinkedIn-datalek dat enkele weken geleden op de zwarte markt werd vrijgegeven," schrijft hij.

De hacker heeft ook gegevens over de Mohammed V Universiteit in Rabat geüpload. Volgens Bancal gaat het om 2181 curricula vitae uit de periode 2013-2020. "De prestigieuze instelling die in de stad Rabat is gevestigd werd het slachtoffer van de kwaadaardige verdeling van 2181 cv’s," zegt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team