Zoeken

Said Chiba (U17): "Mijn spelers hebben gevochten als ware kampioenen"

17 mei 2023 - 21:00 - Sport

©

De Atlaswelpen hebben zich afgelopen weekend gekwalificeerd voor de finale van de 14e editie van het Afrikaans Jeugdkampioenschap (CAN U17) door Mali te verslaan in een strafschoppenserie (6-5). Said Chiba, de coach van het Marokkaanse U17-team, is trots op zijn spelers die "gevochten hebben als ware kampioenen".

"De jongens hebben gevochten als ware kampioenen. Ik ben trots op wat ze hebben bereikt. En ik denk dat het hele land trots op hen is. Het was niet gemakkelijk om ons te kwalificeren ten koste van een sterk team. We moesten alles geven om deze kwalificatie te verdienen", verklaarde Said Chiba tijdens een persconferentie na de wedstrijd.

Lees ook: Marokko in finale Afrika Cup U17 na zege op Mali

Volgens de coach hebben zijn spelers een grote volwassenheid getoond, ondanks hun jonge leeftijd. "We hadden middelen nodig om deze wedstrijd te winnen. Ik denk dat dit soort wedstrijden de spelers in de toekomst zal helpen om fysiek sterker te worden", voegde hij eraan toe.

Lees ook: Wedstrijd Marokko-Algerije: 1-2-3: Nul!

Marokko zal het vrijdag in de finale opnemen tegen Senegal in Algiers, in een poging om de eerste Afrika Cup U17 in de geschiedenis van het koninkrijk te winnen.

Bladna.nl