Zoeken

Recordproductie van 1,42 miljoen ton olijven in Marokko

27 februari 2016 - 15:10 - Economie

©

De productie van olijven in Marokko heeft een recordhoogte bereikt. Sinds november vorig jaar werd 1,42 miljoen ton olijven geplukt.

In een interview met La Vie Eco vertelde de voorzitter van de Marokkaanse federatie voor olijfproductie Interproliv, Ahmed Khannoufi, dat deze goede resultaten het gevolg zijn van het Marokkaanse groenplan en de uitbreiding van de landbouwgronden.

Marokko streeft ernaar in 2020 1,22 miljoen hectare olijfgaarden te hebben tegen slechts 773.000 hectare in 2009. De productie van olijven zal dan 2,5 miljoen ton bereiken.

Dankzij deze recordproductie zal de Marokkaanse markt in de komende maanden ook over genoeg olijfolie beschikken. Zo zal 138.000 ton olijfolie worden geproduceerd. Volgens de krant verbruikt elke Marokkaan gemiddeld 2,5 liter olijfolie per jaar.

De productiedaling in Spanje is tevens een meevaller voor Marokko. Het koninkrijk exporteert gewoonlijk olijfolie naar de Europese Unie en de Verenigde Staten maar kan nu ook nieuwe markten in Afrika en het Midden-Oosten betreden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team