Zoeken

Recordprijs gevraagd voor appartement met Marokkaanse hamam in New York (foto’s)

12 juli 2022 - 20:20 - Economie

©

Een te koop aangeboden appartement met een Marokkaanse hamam op de 20ᵉ verdieping van het historische Crown Building (vroeger bekend als het Heckscher Building) in New York, heeft een recordprijs behaald.

74,34 miljoen dollar. Dit is de recordprijs voor het Jala Penthouse, een flat in het Crown Building, een gebouw voor gemengd gebruik, ontworpen door Warren en Wetmore en voltooid in 1921. Het pand, gelegen aan de 57ᵉ Street en de 5ᵉ Avenue in Midtown Manhattan, behoorde toe aan de voormalige Filippijnse president Ferdinand E. Marcos. Het is omgetoverd tot het Aman New York Hotel & Residences.

Lees ook: Mohamed Ihattaren koopt villa van 1 miljoen euro (foto’s)

Het Jala Penthouse is één van de 22 ultra-luxe residenties van het nieuwe Aman New York. De binneninrichting werd door architect Jean-Michel Gathy van Denniston ontworpen als een eerbetoon aan de architectuur van het Crown Building. "Alle wooneenheden zijn voorzien van geïntegreerde beveiligings- en telecommunicatiesystemen, tot drie open haarden en Gaggenau keukenapparatuur. De flat zelf is uitgerust met talrijke ingebouwde kasten, een eigen liftlobby en een galerij met hoge plafonds, perfect voor het uitstallen van een waardevolle kunstcollectie," aldus Dirt.

Lees ook: Jennifer Lopez wil villa met Marokkaanse hamam kopen

Het gebouw omvat ook een 24/7 conciërgeservice, een lounge op de 14ᵉ verdieping met een pianobar en een panoramisch terras, een privéclub en sigarenlounge, verschillende restaurants, een spa op drie verdiepingen met hydromassagefaciliteiten, een Russische banya en een Marokkaanse hamam, enz. Het Jala Penthouse wordt te koop aangeboden door Patricia Vance van Douglas Elliman makelaardij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team