Zoeken

Verassing tijdens rechtszaak Marokkaanse journaliste Hajar Raissouni

10 september 2019 - 15:40 - Marokko

©

Hajar Raissouni, Marokkaanse journaliste die enkele dagen geleden werd gearresteerd voor seks buiten het huwelijk en illegale abortus, heeft een flinke verrassing gehad tijdens de eerste dag van haar rechtszaak.

De journaliste van Akhbar Al Yaoum en haar man, met wie ze enkel religieus getrouwd is, stonden maandag voor de rechter. Tijdens de zitting werd bekend dat de gynaecoloog die haar zou hebben helpen aborteren en eveneens werd gearresteerd, Koning Mohammed VI heeft ontmoet.

H24 vernam van een betrouwbare bron dat dokter Mohamed Jamal Belkeziz in 2015 door de Koning was onderscheiden als erkenning voor zijn werk.

Myriam Moulay Rachid Sellami, advocate van de 68-jarige gynaecoloog, wilde met deze nieuwe informatie een voorwaardelijke vrijlating voor haar cliënt verkrijgen.

Hajar Raissouni werd op 30 augustus in het kabinet van de dokter gearresteerd en beschuldigd van "een illegale abortus in de aanwezigheid van een gynaecoloog en een verpleegster". De zaak werd tot volgende week uitgesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team