Zoeken

Marokko: journaliste gearresteerd voor seks buiten huwelijk en abortus

5 september 2019 - 16:00 - Marokko

©

Hajar Raissouni, journaliste bij Akhbar Al Yaoum, is afgelopen zaterdag gearresteerd en in bewaring gesteld voor corruptie, illegale abortus en seks buiten het huwelijk.

Alyaoum24 bericht dat de journaliste maandag samen met haar man, een docent aan de universiteit van Soedanese afkomst, voor de rechter in Rabat werd geleid.

Hajar Raissouni, haar man, met wie ze enkel religieus getrouwd is, en een gynaecoloog, werden aangeklaagd voor corruptie en illegale abortus.

Alle drie houden vol dat de journaliste aan interne bloedingen leed waardoor ze een spoedingreep nodig had. "In 40 jaar geneeskunde heb ik nog nooit een overtreding gepleegd. Vandaag en op mijn leeftijd wordt ik ten onrechte van een misdrijf beschuldigd die ik niet heb gepleegd", verklaarde de 70-jarige gynaecoloog.

Hajar Raissouni hekelde ook de manier waarop haar arrestatie verliep. Ze werd in de wijk Agdal door zes undercover agenten omsingeld en meegenomen.

Ondanks een medische contra-expertise van een gynaecoloog in het Souissi ziekenhuis in Rabat, besloot de rechtbank de gerechtelijke procedure tegen Raissouni, haar man en de arts verder te zetten. De journaliste is de nicht van Ahmed Raïssouni, een ideoloog van de MUR-beweging, een tak van de islamitische PJD-partij aan de macht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team