Zoeken

Marokko: gynaecoloog cel in na overlijden zwangere vrouw

4 oktober 2019 - 20:10 - Gemeenschap

©

Een gynaecoloog en een vroedvrouw van een ziekenhuis in Larache zijn in voorlopige hechtenis genomen voor het weigeren van hulp aan een zwangere vrouw, met haar overlijden en die van haar ongeboren baby als gevolg.

Het Openbaar ministerie heeft ook besloten om drie andere dokters van hetzelfde ziekenhuis te vervolgen voor het uitleveren van valse medische attesten. De vrouw van de gynaecoloog werd eveneens aangeklaagd maar haar rol blijft onduidelijk.

De arts en de vroedvrouw werden aangeklaagd voor "het weigeren van hulp en het in gevaar brengen van een zwangere vrouw, doodslag door nalatigheid, discriminatie, corruptie, fysiek en psychologische misbruik".

Le360 bericht dat de hoofdverdachte voor de rechter verklaarde dat hij het slachtoffer niet had verzorgd omdat hij niet op de hoogte was van de kritieke toestand waarin ze zich bevond. De vroedvrouw stelt hem daar wel van op de hoogte te hebben gebracht en houdt vol dat hij weigerde in te grijpen.

De vrouw gaf tevens toe dat ze 300 dirham smeergeld had ontvangen van de familie van het slachtoffer. Een tweede vroedvrouw die in dezelfde zaak wordt vervolgd werd na de betaling van een borgsom van 10.000 dirham voorwaardelijk vrijgelaten.

Op 7 oktober staan de verdachten opnieuw voor de rechter. Allen worden in de lokale gevangenis van Larache vastgehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team