Zoeken

Nieuwe ontwikkelingen in zaak "Hamza mon bb"

2 oktober 2020 - 16:40 - Marokko

©

Maandag begint in Marrakech het proces in hoger beroep tegen de politie-inspecteur die in januari dit jaar tot 10 maanden gevangenisstraf en een boete van 2000 dirham was veroordeeld voor zijn vermeende betrokkenheid bij de zaak "Hamza mon bb".

De 33-jarige voormalige agent wordt vervolgd voor corruptie, schending van het beroepsgeheim en inbreuk op de privacy. Hij zou actief hebben samengewerkt met Aicha Ayach, één van de hoofdverdachten in de zaak. De modeontwerpster was in de Verenigde Arabische Emiraten gearresteerd en in februari aan Marokko uitgeleverd.

Een controle van de mobiele telefoon van Aicha Ayach toonde aan dat ze regelmatig contact had met een zekere "Commissaris S". Onderzoek leidde tot de identificatie van de politie-inspecteur in Casablanca.

Opnames van de gesprekken van de functionaris en Aicha Ayach bevestigden dat hij aan de ontwerpster informatie had doorgespeeld over de klacht van "Sultana", eigenaars van een kledingwinkel in Marrakech en slachtoffer van de zaak "Hamza mon bb".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team