Zoeken

Marokkaanse voetballer Salim El Jebari doelwit racisme

18 september 2023 - 18:00 - Sport

©

Salim El Jebari, de Marokkaanse aanvaller van het reserveteam van Atlético Madrid, was zaterdag het doelwit van racistische beledigingen door sommige supporters, tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid Castilla (2-2). De speler reageerde op de best mogelijke manier door een doelpunt te scoren.

Salim El Jebari werd uitgefloten en kreeg racistische beledigingen naar het hoofd geslingerd door de supporters op de tribunes van Valdebebas. Maar de speler van Marokkaanse afkomst bleef gefocust op de wedstrijd en scoorde zelfs de gelijkmaker voor Atlético Madrid, dat met 1-0 achter stond. "Het was een moeilijke wedstrijd. Ik zag dat het team kansen creëerde en leidde wanneer dat nodig was," zei de jonge aanvaller.

Lees ook: Marokkaanse internationals slachtoffer racisme in Spanje

Het doelpunt van Salim El Jebari is het resultaat van het vertrouwen dat in hem is gesteld door de trainers van Atlético B, en de vastberadenheid van het team. "De technische staf had ons al verteld dat de keeper snel uit zijn doel kwam. Ik profiteerde van het feit dat ik aan het rennen was, ik keek op om te proberen een voorzet te geven, maar zag dat hij snel aankwam en schoot op het doel," legde de Marokkaanse aanvaller uit aan Mundo Deportivo.

Lees ook: Lamine Yamal slachtoffer racisme na dragen shirt Atlas Leeuwen

De jonge speler maakte het de verdediging van Real Madrid Castilla lastig, wat leidde tot beledigingen van de Madrileense supporters. Na zijn doelpunt liep Salim El Jebari naar hen toe en toonde zijn naam op zijn shirt, wat de supporters boos maakte en ertoe leidde dat ze hem bleven uitjouwen en racistische beledigingen naar hem bleven roepen.

Bladna.nl