Zoeken

Premier Aziz Akhannouch bezig met herschikking

6 april 2022 - 12:20 - Marokko

©

Om het team van Aziz Akhannouch te versterken is er een herschikking van de regering op handen in Marokko. Zes tot acht ministers zouden vervangen kunnen worden door nieuwe mensen met profielen "die beter in staat zijn om efficiënt op te treden bij crisisbeheersing".

De premier zou groen licht hebben gekregen om tijdens de maand Ramadan over te gaan tot een eerste ministeriële herschikking, meldt Assabah. De eerste regering van Aziz Akhannouch werd op 7 oktober 2021 benoemd en werd na een vertrouwensstemming op 13 oktober, officieel door het Parlement geïnstalleerd. Maar dat team moet in de komende dagen worden herschikt, omwille van communicatiestoornissen in bepaalde departementen, maar ook wegens traagheid.

Lees ook: Marokko: ministers willen af van hun secretarissen-generaal

Zes tot acht ministers, zowel onervaren beginners als veteranen, mannen en vrouwen zullen worden vervangen. De herschikking zal gevolgen hebben voor een aantal nieuw opgerichte departementen, alsook voor een ministerie van soevereiniteit, dat soms tegen het draaiboek van de regering in zou hebben gehandeld. De herschikking moet de harmonie en samenhang van de regeringsploeg versterken, zodat er kan worden opgetreden en aan de verwachtingen van burgers kan worden voldaan, met name met betrekking tot de kwesties van de prijsstijgingen en de negatieve gevolgen van de droogte.

Lees ook: Regering bezuinigt op overheidsuitgaven

De regeringsleider zal dus aan Koning Mohammed VI "nieuwe profielen voorstellen die beter in staat zijn om efficiënt op te treden bij crisisbeheersing", ter vervanging van de ministers die niet tegen hun taak opgewassen zijn gebleken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team