Zoeken

Algerijnse hulp aan Marokko: Abdellatif Ouahbi ontkent

14 september 2023 - 16:00 - Marokko

©

Minister Abdellatif Ouahbi van Justitie heeft gereageerd op de controverse rond de vermeende "acceptatie van Algerijnse hulp" door Marokko na de aardbeving, en veroordeelt de verkeerde interpretatie van zijn uitspraken door bepaalde media.

Ouahbi heeft krachtig de beweringen van de Algerijnse autoriteiten veroordeeld dat hij Algerijnse hulp zou hebben aanvaard na de krachtige aardbeving die het koninkrijk afgelopen vrijdag heeft getroffen. Hij heeft laten weten dat er een onderzoek zal worden ingesteld om opheldering te krijgen over deze kwestie, meldt Hespress.

Lees ook: Algerije "neemt kennis" van weigering humanitaire hulp door Marokko

De minister van Justitie benadrukt dat de informatie die door sommige media is verspreid ongegrond is. "Een journalist in Egypte heeft hierover geschreven, maar toen hem werd gevraagd naar de bron van de informatie, antwoordde hij eenvoudigweg: ’Iemand vertelde het me’", legde hij uit.

Lees ook: Algerije blokkeert reddingsoperaties naar Marokko

Als minister en burgemeester van Taroudant, dat zwaar getroffen werd door de dodelijke aardbeving, heeft Abdellatif Ouahbi aangegeven dat hij zal blijven communiceren over deze tragedie, ondanks de kritiek. Hij herinnerde eraan dat hij aan een internationale media had verklaard dat het Marokkaanse volk verenigd is, dat Marokko over zijn eigen middelen en capaciteiten beschikt om de gevolgen van deze natuurramp aan te pakken, en dat het koninkrijk niet zal aarzelen om hulp in te roepen als dat nodig is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team