Zoeken

Rayane Bounida verward met zoon Lionel Messi

25 juni 2022 - 21:20 - Sport

©

Het jonge Marokkaans-Belgische voetbaltalent Rayane Bounida, werd in een video waarop hij met de bal dribbelt tijdens een trainingssessie, aangezien voor Mateo Messi, de jongste zoon van de Argentijnse international Lionel Messi. De video ging viral op sociale media.

Rayane werd aangezien voor Mateo Messi, de tweede zoon van Lionel Messi, met wie hij een opvallende fysieke gelijkenis vertoont. "Mateo Messi gaat beter worden dan zijn vader," tweette een gebruiker. "Is dit hem echt?" vroegen anderen zich af. In de 12 seconden durende video is Bounida te zien terwijl hij met een ongelooflijke techniek langs drie spelers dribbelt, voordat hij met een krachtig schot een doelpunt maakt.

Lees ook: Nouri-fan Rayane Bounida vertrekt van Anderlecht naar Ajax

Het was sportjournaliste Verónica Brunati die een einde maakte aan de vertwijfeling van internetgebruikers door te zeggen dat de jongen in de video in werkelijkheid Rayane is, het pareltje dat Ajax afgelopen maart heeft gecontracteerd. "Dit is de jongen in de video die viral ging en door sommigen werd gedeeld, denkende dat het Mateo Messi was. Zijn naam is Rayane, hij speelde voor Anderlecht en tekende voor Ajax," schreef Brunati in een bericht op Twitter.

De journaliste deelde de officiële tweet van de Nederlandse club waarin de komst van de 16-jarige werd aangekondigd. "Welkom bij Ajax, Rayane!" plaatste de club bij een foto van de jonge speler. Rayane Bounida is geboren op 3 maart 2006 in Vilvoorde, België, uit Marokkaanse ouders. Hij wordt sinds hij 8 jaar is, beschouwd als een grote belofte voor het Belgisch voetbal. Als aanvallende middenvelder debuteerde hij in de jeugdploeg van Anderlecht. Hij vertrok op 16-jarige leeftijd naar Ajax.

Lees ook: Marokkaans kind is nieuwe Messi in België

De Nederlandse club betaalt de Belgische club naar verwachting 700.000 euro per jaar voor zijn transfer. Zijn contract loopt tot 30 juni 2025, met de mogelijkheid van een verlenging gedurende twee seizoenen. Rayane Bounida stond ook in de belangstelling van verschillende grote Europese clubs, zoals Manchester City en Paris Saint-Germain. Hij is de aanvoerder van de Belgische U18 nationale ploeg, waar hij 4 doelpunten scoorde in 11 wedstrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team