Zoeken

Ramzi Boukhiam draagt Marokkaanse vlag op Olympische Spelen

18 juli 2021 - 17:00 - Sport

©

De Marokkaanse surfer Ramzi Boukhiam, werd door het Nationaal Olympisch Comité van Marokko (CNOM) gekozen om deel te nemen aan de openingsceremonie van de Olympische Spelen op vrijdag 23 juli in Tokio. Ook bokser Oumaima Belhabib is geselecteerd. Ze zijn samen de vaandeldragers van de Marokkaanse delegatie.

Het is voor het eerst dat een surfer Marokko vertegenwoordigt op de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Het koninkrijk kiest ook voor het eerst een gemengd duo om de vlag van Marokko te dragen, schrijft Surfsession. Ramzi en Oumaima volgen renner Abdelkebir Ouaddar op, hij was de vlaggendrager van de Marokkaanse delegatie in 2016 in Rio.

Lees ook: Marokkaanse boksers worden miljonair als ze goud winnen op Olympische Spelen

Ramzi Boukhiam heeft een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder en woonde in Marokko tot hij 13 was. Hij ontmoette Laurent Miramon van Surfland in Oualidia, die hem opmerkte en hem in contact bracht met het merk Quiksilver.

In 2006, een jaar na de dood van zijn vader, verhuisde hij met zijn moeder naar Anglet, aan de Atlantische kust. Nog eens vijf jaar later, nam de toen de 18-jarige Ramzi deel aan de Quiksilver Pro in Frankrijk. Hij verloor in de eerste ronde van Kelly Slater en zorgde daarna voor een grote verrassing, door op briljante wijze de Australiër Joel Parkinson, derde op de wereldranglijst, uit te schakelen.

Sindsdien neemt de jonge Marokkaan deel aan het World Qualifying Series circuit, en komt hij stilaan dichter bij een kwalificatie voor de World Championship Tour.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team