Zoeken

Ramadan: voedingsadviezen voor ouderen

10 april 2021 - 17:00 - Gemeenschap

©

De gezondheid van oudere mensen is kwetsbaar en daarom moet hun voeding tijdens de Ramadan onder controle worden gehouden.

Om ouderen te helpen de vastenperiode zo goed mogelijk door te komen worden er praktische adviezen gegeven. Voor ouderen zijn de drie hoofdmaaltijden, de iftar, het avondeten en de shour aan te bevelen. Voor deze kwetsbare personen is het beter om kleine maaltijden met korte tussenpozen te nuttigen, boven het eten van grote maaltijden.

Ouderen moeten voedsel eten dat rijk is aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Hen wordt aangeraden licht verteerbaar voedsel te eten, zoals groenten. Om constipatie en andere spijsverteringsproblemen te voorkomen, moeten zij meer vezels eten, veel water en vloeistoffen drinken en vooral hun voedsel goed koken. In dezelfde optiek zijn stimulerende middelen zoals koffie en thee niet aan te bevelen voor ouderen.

Om hun gezondheid te behouden, wordt ouderen die aan suikerziekte of hoge bloeddruk lijden aangeraden de instructies van hun arts strikt op te volgen en een speciaal dieet te volgen. Deze adviezen moeten door ouderen worden opgevolgd om de ramadanperiode op een gezonde manier door te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team