Zoeken

Ramadan verboden in Frankrijk? Regering antwoordt

1 maart 2024 - 23:30 - Wereld

©

De Franse regering heeft geruchten over een verbod op de Ramadan in Frankrijk krachtig ontkend. Volgens berichten op sociale media zou de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin een decreet hebben ondertekend om de Ramadan, die dit jaar op 11 maart begint, te verbieden.

In een video op TikTok werd beweerd dat families die de Ramadan zouden vieren, boetes zouden krijgen en zelfs het land zouden worden uitgezet. Het ministerie van Binnenlandse Zaken noemde deze beweringen "een flagrante leugen" en "pure fantasie".

Lees ook: Ramadan: 40 dagen zonder alcohol, de (hypocriete) gok van sommige Marokkanen

"De overheid zal de Ramadan niet verbieden en ook niet de mensen die het vieren uitzetten," benadrukte Camille Chaize, woordvoerster van Darmanin. Ze betreurde de verspreiding van desinformatie en nepnieuws, die "het publieke debat verstoren en onze capaciteit om weloverwogen beslissingen te nemen aantasten, terwijl ze de verdeeldheid in onze samenleving voeden."

Lees ook: Datum begin Ramadan 2024 in Nederland bekend

De Ramadan is een heilige maand voor moslims, waarin ze van zonsopgang tot zonsondergang vasten. In Frankrijk wonen naar schatting zes miljoen moslims.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team