Zoeken

Marokkanen blijven liever in gastland voor Ramadan

21 juli 2012 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De economische crisis en de Ramadan in de vakantieperiode, verklaren de 15% daling van de aankomsten in Marokko, van Marokkanen uit het buitenland dit jaar, aldus Abdelatif Maâzouz, Minister van Marokkanen uit het buitenland.

Abdelatif Maâzouz stelt dat er echter geen "overhaaste conclusies" moeten worden getrokken en dat de "de waarnemingsperiode moet worden uitgebreid" om de juiste cijfers te kennen.

"Van de 2,5 miljoen Marokkanen uit het buitenland die vorig jaar naar Marokko zijn gekomen, had 42% had een buitenlands paspoort. Het is een andere generatie, een andere mentaliteit. Ze komen naar Marokko voor de lol, om naar het strand te gaan of te feesten. Daarom brengen ze liever hun vakantie door in de gastlanden waar ze van hun vakantie kunnen genieten tijdens de Ramadan" legt Abdellatif Maâzouz uit.

Over de definitieve terugkeer van Marokkanen naar Marokko vertelt de minister dat Marokkanen eerder binnen het eurogebied emigreren, van het zuiden naar het noorden.

Zijn afdeling beschikt echter nier over een de nodige instrumenten om te weten of mensen permanent terugkeren of enkel hun vakantie in Marokko doorbrengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team