Zoeken

Ramadan 2015: opgelet voor dadels uit Israël

10 juni 2015 - 15:01 - Gemeenschap

©

Op slechts enkele dagen van het begin van de maand Ramadan, wordt er in Marokko en elders opnieuw gewaarschuwd voor dadels uit Israël. De Britse organisatie Friends of Al-Aqsa roept op tot een boycot van Israëlische dadels.

Volgens de organisatie worden de markten wereldwijd overspoeld door dadels uit Israël en dienen moslims oplettend te zijn met wat ze kopen. Onder meer dadels uit Marokko en Tunesië lijden onder de zware concurrentie van Israël.

Op Twitter kan men via de hashtag #CheckTheLabel een lijst bezichtigen van te vermijden dadelproducenten. Groepen zoals Jordan Valley, Red Sea of nog West Bank zijn bijvoorbeeld Israëlische bedrijven die zich als Arabische bedrijven voordoen.

Vorig jaar tijdens Ramadan werden massaal dadels uit Israël in Marokko verkocht. Sion Assidon, anti-zionistische joods-Marokkaanse activist, had toen tot een boycot van Medjoul-dadels uit Israël opgeroepen. De activist moedigde aan om marktkramers naar de oorsprong van de dadels te vragen. Medjoul-dadels worden geproduceerd in de bezette Palestijnse gebieden en in Europa verpakt alvorens in Marokko te worden verkocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team