Zoeken

Rajae Maouane onder vuur na steun aan Atlas Leeuwen

14 december 2022 - 21:20 - Wereld

©

Na het succes van de Atlas Leeuwen tegen Portugal te hebben toegejuicht, werd Ecolo medevoorzitter Rajae Maouane het mikpunt van kritiek en racistische opmerkingen. Blijkbaar is dit een reactie op haar standpunt over de organisatie van het toernooi in Qatar.

Op het WK in Qatar bereikte het Marokkaanse voetbalelftal de halve finales door Portugal te verslaan. Marokkaanse fans uit de hele wereld prezen dit succes. De steunbetuiging van Rajae Maouane werd in België bijzonder slecht ontvangen door het publiek en zelfs door haar parlementaire collega’s, meldt La Dernière Heure.

Lees ook: België: ophef om interview met Rajae Maouane in schoolboek

"Dit Marokko staat op het punt geschiedenis te schrijven. Een trots voor het Afrikaanse continent en ook een trots voor alle Marokkanen", schreef ze op Twitter. Deze actie leidde tot heftige reacties in het parlement en bij de publieke opinie, die ook haar gebrek aan samenhang afkeurde.

De krant stelde dat het parlementslid openlijk had opgeroepen tot een diplomatieke boycot van het toernooi. Ze zei dat ze werd gesteund door andere partijleden die opriepen tot radicalere initiatieven. "Hoe meer mijn milieubewustzijn zich ontwikkelt, hoe moeilijker het voor mij wordt om naar een WK-wedstrijd te kijken", aldus haar partijgenoot Thomas Naessens.

Lees ook: België heeft een "Marokkanenprobleem"

De post op sociale media van de milieuactiviste ter ondersteuning van het Marokkaans elftal werd gezien als een ommekeer in haar standpunt over de organisatie van het WK. Parlementslid Sophie Rohonyi (DéFI) noemde het "onsamenhangend". Andere commentaren onder haar post waren nog schriller en bevatten racistische beschuldigingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team