Zoeken

Arabische koninginnen en prinsessen fan van Atlas Leeuwen

9 december 2022 - 20:00 - Sport

©

Het succes van het Marokkaans elftal op het WK laat niemand onverschillig. Ook de prinsessen en koninginnen van de Arabische wereld schreeuwen hun steun aan de Atlas Leeuwen van de daken.

Op de tribune en op sociale media betuigen de gekroonde hoofden van de Arabische wereld hun onvoorwaardelijke steun aan de Atlas Leeuwen. Na de overwinning van Marokko op Spanje (3-0) op 6 december, stak koningin Rania van Jordanië haar vreugde niet onder stoelen of banken, schrijft Le360. "Gefeliciteerd aan de Atlas Leeuwen. Jullie hebt ons gelukkig gemaakt. Wow Marokko! Je hebt het weer gedaan", aldus de vrouw van koning Abdellah van Jordanië op Twitter. En ook bij de overwinning van Marokko op België uitte koningin Rania haar enthousiasme. "Felicitaties aan broederlijk Marokko voor het bereiken van de laatste 16 van het WK in Qatar", schreef ze toen.

Lees ook: Ook Koningin Rania blij met kwalificatie Atlas Leeuwen (foto)

Koningin Rania is niet de enige royalty die de prestaties van de Atlas Leeuwen op de voet volgt. Dat geldt ook voor Sheikha Moza Bint Nasser, echtgenote van de voormalige emir van Qatar Hamad Ben Khalifa Al Thani en moeder van de huidige emir, Tamim ben Hamad. Ze mist nooit een wedstrijd van de Atlas Leeuwen, juichend vanaf de tribune van de Qatarese koninklijke familie. Sheikha Moza zwaaide daar met de Marokkaanse vlag en was op 6 december tijdens de wedstrijd tussen Marokko en Spanje gekleed in Marokkaanse kleuren.

Lees ook: WK 2022: vrouwen bezetten massaal cafés in Tanger (video)

Op Instagram deelde ze een reeks posts en stories om haar niet aflatende steun aan het Marokkaans elftal te betuigen. "Felicitaties aan het Marokkaanse team voor het bereiken van de kwartfinales", postte ze dinsdag. Of na de overwinning van Marokko op België: "Felicitaties aan het Marokkaans elftal voor de kwalificatie naar de ronde van 16". Dezelfde passie wordt ook gedeeld door haar dochter, Sheikha Al Mayassa Bint Hamad al-Thani. Na de overwinning van Marokko op Spanje plaatste de zogenoemde "Cultuur Koningin", één van de meest invloedrijke vrouwelijke beschermheren van cultuur en kunst, een Instagram post met de boodschap: "Gefeliciteerd aan de Arabieren en aan Afrika".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team