Zoeken

Raja Casablanca in halve finale WK Clubs na zege op Monterrey

15 december 2013 - 15:57 - Sport

©

Raja Casablanca heeft zich zaterdag voor de halve finale van het WK voor clubs geplaatst. De club versloeg in Agadir de Mexicaanse Monterrey met 2-1.

Raja-middenvelder Chamseddin Chtibi opende de score in de 24e minuut. In de 53e minuut bracht aanvoerder José Maria Basanta de Mexicanen weer op gelijk hoogte. Pas in de verlening (94e) schoot de Ivoriaanse Koko Djedje Hilaire Guehi Raja Casablanca naar de halve finale.

Raja Casablanca neemt voor de tweede keer deel aan het WK voor clubs. Het Marokkaans team plaatste zich woensdag voor de kwartfinale door de Nieuw-Zeelandse Auckland City te verslagen in hetzelfde stadion.

Bij de openingswedstrijd van het WK op woensdag, zorgden het publiek van Raja Casablanca voor een prachtige tifo-actie, dat over de 100.000 dirham zou hebben gekost.

In Marokko zorgde deze openingsceremonie voor veel onvrede. Een petitie werd gestart uit protest tegen het amateurisme van de organisator. Een toonaangevende evenementenorganisator in Marokko vertelde ons dat de ceremonie "de kansen van Marokko sterk ondermijnt, om ooit een WK-voetbal te hosten".

Bladna.nl