Raja Casablanca verplettert Mineiro met 3-1 in WK-Clubs

18 december 2013 - 23:08 - Sport

©

Raja Casablanca versloeg woensdagavond Atletico Mineiro met 3-1 in de halve finale van het WK voor clubteams in Marrakech. Casablanca speelt op zaterdag 21 december de finale tegen Bayern München.

Ruim 40.000 fans uit Marokko, maar ook uit Europa en de Verenigde Staten, bevonden zich vanavond in Marrakech om Raja Casablanca te ondersteunen.

De wedstrijd verliep onder ideale omstandigheden, 17° en een heldere hemel. Het begin van het spel was moeilijk voor beide teams, zichtbaar nerveus. Pas in de 20e minuut werden de Brazilianen agressiever. De verdediging van Raja was duidelijk op zijn hoede voor Ronaldinho, maar ook Fernandinho vormde een gevaar vanaf de rechterkant.

Vanaf de 30e minuut waren de Marokkanen niet meer in staat om de tegenstander af te schrikken. Enkel Karrouchy onderscheidde zich, de andere aanvallers bleven er als verstijfd bij staan. Geen van de twee teams lukte het om in de eerste helft van het spel te scoren.

In de 55e minuut, kreeg Iajour, dé man van de wedstrijd, de bal van Hafidi en scoorde een prachtige eerste doelpunt voor Raja Casablanca. Het stadion van Marrakech bleek door het dolle heen, maar de vreugde was van korte duur. In de 64e minuut scoorde Mineiro-ster Ronaldinho de gelijkmaker met een vrije trap vanaf 20 meter.

In de 84e minuut scoorde Moutouali een tweede treffer voor Raja, dat met 2-1 leidde. In de verlenging voerde Raja de score nog verder op met behulp van Madibé.

Mineiro mag naar huis en Raja naar de finale tegen Bayern...