Zoeken

Raja Casablanca: rijk zijn is niet genoeg om de finale te halen

21 december 2013 - 19:44 - Sport

©

Raja Casablanca is de armste club van het WK voor clubteams 2013 dat dit jaar in Marokko plaatsvindt. Ondanks een jaarlijks budget van slechts 4 miljoen dollar - 100 keer minder dan Bayern München - speelt de Marokkaanse club vanavond de finale.

Een tiental dagen geleden durfde niemand te wedden op een plaats in de finale voor Raja Casablanca. De FIFA reageerde zelfs met bezorgdheid over de afwezigheid van een coach. De Wereldvoetbalbond had bovendien net geweigerd de verkiezingen binnen de Marokkaanse Voetbalbond te erkennen.

Faouzi Benzarti, aangeworven als coach van Raja na de weigering van Nabil Maaloul om de Marokkaanse club te trainen, blijkt de juist formule te hebben gevonden. Voorbeeld hiervan is Mouhcine Iajour, verkozen tot beste speler van het WK, terwijl hij in de laatste 11 Botola-wedstrijden van zijn club maar tweemaal de netten wist te vinden.

Hetzelfde met keeper Khalid Askri. In 2010, na de finale van zijn oude club FAR Rabat tegen MAS Fez, werd hij wereldwijd bespot omdat hij tijdens het duel de bal stopte en vervolgens begon te juichen terwijl de bal langzaam het doel inrolde. Askri, erg aangegrepen door de vele kritiek, dacht er even aan zijn voetbalcarrière op te geven.

Raja Casablanca mocht als kampioen van gastland Marokko meedoen aan het WK voor Clubteams 2013. De club en het Marokkaans publiek gelooft in een overwinning. Als Raja erin slaagt om Bayern München te verslaan, dan zal het ongetwijfeld Marokko helpen vergeten dat de Atlas Leeuwen niet naar het WK in Brazilië mogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team