Zoeken

Radicalisering Brusselse jeugd: Leila El Bachiri verwijt manipulatie!

27 september 2011 - 17:00 - Wereld

©

Leila El Bachiri, onderzoekster aan de Vrije Universiteit van Brussel, stelt de manipulatie van haar woorden door de Belgische krant "Le Soir" van 19 september, aan de kaak. De sociologe had het tijdens een interview over de reislamisering van de Brusselse jeugd, wat door Le Soir werd omgezet in "radicalisering".

De onderzoekster, die vooral wees op een terugkeer naar de basisteksten van de islam, waargenomen tijdens haar doctoraatsstudie over de toespraken van religieuze acteurs van september 2006 tot maart 2011, wou "een sociaal verschijnsel uitleggen" en had het in geen geval over extremisme, zegt ze in een verklaring.

De sociologe die ook getracht heeft om de rol van vrouwen in het fenomeen van de reislamisering te valoriseren, zei in haar verklaring dat ze nooit het woord "radicalisering" had gebruikt tijdens de interview.

Integendeel! Leila El Bachiri roept in haar onderzoeken eerder op de "burgerlijke verantwoordelijkheid van politici en de media die moeten bijdragen aan een betere samenleving, met een verbeterde sociaal-economische status voor de burger en een echte sociale en culturele mix".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team